פאי בקר ופטריות

מתכון מאת: עליזה קוזי

רשימת מצרכים ל- 6 מנות

למילוי
0000000000000119 בקר טרי טחון
0000000000000225 רסק עגבניות
למאפה

שלבי הכנה

מילוי 1 מחממים שמן קנולה בסיר או במחבת רחבה מפרידים היטב ומטגנים את הבשר הטחון עד להשחמה
2 מוסיפים את הבצל הקצוץ, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהבצל מתחיל להתרכך
3 מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות - לשים לב שהפטריות לא יצטמקו
4 מוסיפים כף וחצי קמח לבן ומערבבים היטב למניעת היווצרות גושים
5 מוסיפים את ציר הבקר, טימין, פלפל שחור, רוטב עגבניות ורוטב ברביקיו. מערבבים היטב
6 מבשלים על חום בינוני כ-10 דקות עד שכמות הנוזלים פוחתת והרוטב הופך להיות סמיך. מסירים מהאש ומניחים להתקרר
מאפה 7 מעבירים את 300 גרם הקמח והמרגרינה לקערה ומערבבים בעזרת האצבעות לקבלת עיסה חלקה ואחידה
8 מוסיפים לעיסה מעט יותר מכף מים קרים ונותנים ערבוב נמרץ באמצעות סכין מטבח בכיוון אחד. העיסה תתחיל להתגבש. אם נראית יבשה, מוסיפים מעט מים
9 מעסים את העיסה על לקבלת כדור בצק אחיד. מחלקים אותו לשני חלקים, האחד גדול במעט מהשני (כ-40 - 60 אחוז). מכניסים למקרר לקירור
10 משטחים את החלק הגדול על גבי משטח מקומח היטב עד לקבלת צורה מעוגלת ושטוחה, דקה וגדולה מספיק לכסות את שטח התבנית וצדדיה. את החלק הקטן משטחים גם כן לעיגול (כיסוי), גדול מעט מהתבנית.
11 מכניסים את הבצק בזהירות למרכז תבנית פאי עגולה. מהדקים את הצדדים לצידי התבנית כך שכל החלק הפנימי של התבנית מכוסה בבצק.
סיום ואפייה 12 מחממים תנור ל-180 מעלות
13 יוצקים את המילוי לתבנית ומיישרים את חלקו העליון באמצעות כף. משאירים שפה של בצק בולטת מעל המילוי ומורחים אותה בביצה
14 מניחים בזהירות את כיסוי הבצק ומכסים את המלית. מהדקים היטב את ההיקף לשפת הבצק שבתבנית
15 מכניסים לתנור. לאחר 10 דקות אפייה, מנמיכים את החום ל-160 מעלות למשך 45 דקות נוספות
16 מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר למשך כ-10 דקות ומגישים. מומלץ להגיש לצד פירה או תפוחי אדמה. בתיאבון!

תגובות

עדיין לא התקבלו תגובות

מתכונים דומים

קבבים בניחוח אסיאתי

אין כמו טעמם של קבבים טריים ועסיסיים שנעשים במקום לפני האכילה

מתכון מאת: רונה טל

16/03/2018
מעבר לדף מתכון קבבים בניחוח אסיאתי

רולדת בקר במילוי ירקות

מנה חגיגית, מרשימה, קלה להכנה מתאימה לארוח ,לחגים ולהרשמת האורחים.

מתכון מאת: מרי בן יצחק

16/03/2018
מעבר לדף מתכון רולדת בקר במילוי ירקות

צלי בשר כתף

שילוב של צלי כתף בקר רך ונימוח עם ירקות בבישול ארוך. מנה טעימה ומשביעה

מתכון מאת: עליזה קוזי

15/03/2018
מעבר לדף מתכון צלי בשר כתף

גולש עם במיה ברוטב חמוץ מתוק

תבשיל בקר עם במיה כפתורים, טעים במיוחד וללא סיבים. שילוב מוצלח ומרענן בין חמוץ למתוק.

מתכון מאת: רות צרור חולון

17/02/2018
מעבר לדף מתכון גולש עם במיה ברוטב חמוץ מתוק

לינגוויני עם בשר בקר טחון ופיטריות

פסטה לינגוויני עם בשר בקר טחון, ברוטב פיטריות ובצל בניחוח טוסקאני וטעם מפתיע ומעודן.

מתכון מאת: אלי חגג

17/02/2018
מעבר לדף מתכון לינגוויני עם בשר בקר טחון ופיטריות

ביף ולינגטון

מנה מיוחדת ומושקעת על בסיס נתח פילה עם שכבות של פטריות קצוצות וכבד אווז

מתכון מאת: רינה רוזנברג

14/02/2018
מעבר לדף מתכון ביף ולינגטון