ביף ולינגטון
מנה מיוחדת ומושקעת על בסיס נתח פילה עם שכבות של פטריות קצוצות וכבד אווז
מתכון מאת: רינה רוזנברג
14/02/2018
דרגת קושי קשה
01:30
שלבי הכנה
הכנת המרכיבים:
1
מתבלים את הפילה במלח ופלפל שחור, צורבים קלות במחבת ומקררים
2 צורבים קלות את כבד / חזה האווז במחבת ומקררים
3 מערבבים ומאדים את תערובת הפטריות במחבת למשך 5 דקות, מסננים וקוצצים
4 מרדדים דק את בצק העלים ופורסים לעלה דק
הכנה ואפייה: 5 פורסים את בצק העלים על משטח מקומח, למניעת הידבקות
6 מכסים את הבצק בשכבת פילה בעובי של כחצי ס״מ
7 על גבי הפילה, מורחים את תערובת הפיטריות, ועליה מניחים שכבה של כבד / חזה אווז
8 מגלגלים את העלה עם השכבות לרול, סוגרים היטב את הבצק בצדדים ומורחים חלמון על הרול
9 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 60 דקות
10 מוציאים מהתנור ומקררים, ולאחר הקירור פורסים את הרול.
11 בתיאבון!