גולש עם במיה ברוטב חמוץ מתוק
תבשיל בקר עם במיה כפתורים, טעים במיוחד וללא סיבים. שילוב מוצלח ומרענן בין חמוץ למתוק.
מתכון מאת: רות צרור חולון
17/02/2018
דרגת קושי קל
00:30
שלבי הכנה
הכנת הירקות
1
מקלפים בזהירות את ראשי הבמיה, שוטפים במי ברז ומייבשים במגבת נייר.
2 מחממים מחבת בינוני, מוסיפים 3 כפות שמן ומטגנים את הבמיה עד להשחמה קלה, תוך כדי ערבוב.
3 מחממים סיר בישול בינוני עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל הפרוס עד להזהבה.
בישול 4 משחימים את קוביות הבשר ותפוחי האדמה.
5 מוסיפים את הבמיה, העגבניות ופרוסות הלימון.
6 מכסים את התבשיל במים ומערבבים קלות.
7 מוסיפים את אבקת המרק, הסוכר,המלח והפלפל לערבב ולהביא לרתיחה על אש גבוהה.
8 לאחר הרתיחה להנמיך את הלהבה ולבשל במשך שלוש שעות.
9 לשימוש בפלטה חשמלית: על התבשיל להיות על הפלטה למשך 6 שעות.
10 בתאבון!