לינגוויני עם בשר בקר טחון ופיטריות
פסטה לינגוויני עם בשר בקר טחון, ברוטב פיטריות ובצל בניחוח טוסקאני וטעם מפתיע ומעודן.
מתכון מאת: אלי חגג
17/02/2018
דרגת קושי קל
01:30
שלבי הכנה
הכנת הבשר
1
קוצצים דק חצי בצל. מחממים כף שמן זית וכף שמן קנולה במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה
2 מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים כ- 3 דקות. מוציאים את הבשר לקערה.
הכנת הרוטב 3 שוטפים את הפיטריות וקוצצים דק
4 פורסים את הבצלים לפרוסות דקות. מטגנים עם כף שמן זית ושמן במחבת עד שמזהיב ומוציא נוזלים. מוציאים את הבצל לקערה בכף מחוררת, כך שהנוזלים יישארו במחבת.
5 טוחנים את הבצל במיקסר ידני או בלנדר
בישול 6 מוסיפים למחבת את הבצל הטחון, השום הכתוש ותערובת הפיטריות הקצוצות, מטגנים ביחד תוך כדי ערבוב במשך כחצי דקה.
7 מוסיפים את הבשר למחבת תוך כדי טיגון ומערבבים היטב את כל המרכיבים. מוסיפים את רסק העגבניות, בזיליקום, מלח ופלפל וחצי כוס מיים.
8 מנמיכים את האש ומבשלים בביעבוע קל למשך שעה וחצי. מדי פעם מערבבים ומוסיפים מיים אם צריך, כך שלא יהיה סמיך מדי אך לא נוזלי מדי. טועמים ומתקנים טיבול.
הכנת הפסטה 9 מרתיחים 4 ליטר מיים עם כף מלח בסיר. מוסיפים את הלינגוויני ומבשלים עם אש קטנה לפי הוראות היצרן.
10 מוציאים את הלינגווני מהסיר ומסננים היטב. מעבירים לצלחות, מוסיפים רוטב ומגישים.
11 בתיאבון!