רולי בקר ממולאים פטריות ואגוזים ברוטב טריאקי
מעדן מיוחד של רולדות מפרוסות דקות של בשר בקר במלית של פטריות ואגוזים קצוצים, ברוטב טריאקי שאין מושלם ממנו לבשר בקר צלוי ומעודן!
מתכון מאת: עליזה קוזי
19/06/2019
דרגת קושי רגיל
02:00
שלבי הכנה
1
מחממים שמן במחבת לחום בינוני
2 מערבבים את מרכיבי המלית: בצל, 2 כפות שום, פטריות, אגוזים, רבע כפית מלח ורבע כפית פלפל
3 מטגנים את המלית תוך כדי ערבוב עד להזהבת הבצל
4 מוסיפים יין וממשיכים בבישול עד להתאדות היין. מסירים מהאש
5 פורסים את נתח הבקר לשניצלים דקים (ניתן להזמין פרוס) ומשטחים לעובי של כ-5 מ״מ
6 מניחים פרוסת בקר על משטח העבודה. מפזרים מלח, פלפל ואגוז מוסקט מכל צד
7 מניחים מלית באמצעות כף ומכסים את פרוסת הבקר. מהדקים את המלית מעט באמצעות הכף
8 מגלגלים בזהירות את הפרוסה במהודק כך שהגלגול יהיה ישר. קושרים בחוט בישול או נועצים מספר קיסמים כדי לוודא שהרול לא ייפתח. חוזרים על התהליך עבור שאר הפרוסות.
9 מערבבים את הטריאקי עם הסילאן וכף שום ליצירת הרוטב
10 מחממים כף שמן במחבת גדולה לחום בינוני ומסדרים בה את הרולים. מטגנים מעט משני הצדדים, יוצקים את הרוטב וממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות תוך הפיכת הרולים כך שיכוסו ברוטב ויטוגנו מכל צדדיהם.
11 מעבירים את הרולים עם הרוטב לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים למשך כשעה, או עד שהבשר רך. ניתן להמשיך בבישול למשך רבע שעה נוספת לקבלת הבשר עשוי בינוני או 25 דקות לקבלתו עשוי היטב.
12 מוציאים לצלחות ויוצקים רוטב מעל. מומלץ להגיש עם מעט ירקות מבושלים. בתיאבון!