רוסטביף סינטה עגל בחרדל ותערובת תיבול

מתכון מאת: עליזה קוזי

רשימת מצרכים

ל- 10 מנות

0000000000000030 סינטה/אמריקאי
0000000000000162 פלפל שחור גרוס
0000000000000228 שמן זית חלוצה

שלבי הכנה

1 מערבבים את החרדל עם שמן הזית, ומורחים את נתח הסינטה בשכבה דקה מכל צדדיו.
2 מערבבים וכותשים (או טוחנים) את הזרעים, הצ׳ילי, המלח והפלפל. מוסיפים את השום, הפטרוזיליה ושבבי הבצל ומערבבים
3 מצפים את נתח הסינטה בתערובת התבלינים ומהדקים כך שיצפו את הנתח באופן הדוק ומלא מכל צדדיו
4 מניחים את הנתח המצופה בקערה סגורה ומכניסים למקרר למספר שעות
5 מוציאים את הנתח מהמקרר כשעתיים לפני הצלייה
6 מחממים תנור מראש לטמפרטורה של 230 מעלות
7 מניחים את נתח הבשר על רשת הצלייה, מזליפים עליו שמן זית ומכניסים לתנור
8 כעבור רבע שעה מורידים את הטמפרטורה ל- 180 מעלות
9 ממשיכים בצלייה למשך 50 דקות, לקבלת הבשר במידת עשייה של medium rare (מדיום רייר)
10 במידה ורוצים את הבשר במידת עשייה של מדיום, ממשיכים בצלייה למשך 10 - 15 דקות נוספות
11 מוציאים את הבשר מהתנור ומניחים להתקרר בטמפרטורת החדר למשך כ-20 דקות
12 פורסים את הנתח ומגישים. בתיאבון!

תגובות

עדיין לא התקבלו תגובות

מתכונים דומים

קבבים בניחוח אסיאתי

אין כמו טעמם של קבבים טריים ועסיסיים שנעשים במקום לפני האכילה

מתכון מאת: רונה טל

16/03/2018

רולדת בקר במילוי ירקות

מנה חגיגית, מרשימה, קלה להכנה מתאימה לארוח ,לחגים ולהרשמת האורחים.

מתכון מאת: מרי בן יצחק

16/03/2018

צלי בשר כתף

שילוב של צלי כתף בקר רך ונימוח עם ירקות בבישול ארוך. מנה טעימה ומשביעה

מתכון מאת: עליזה קוזי

15/03/2018

גולש עם במיה ברוטב חמוץ מתוק

תבשיל בקר עם במיה כפתורים, טעים במיוחד וללא סיבים. שילוב מוצלח ומרענן בין חמוץ למתוק.

מתכון מאת: רות צרור חולון

17/02/2018

לינגוויני עם בשר בקר טחון ופיטריות

פסטה לינגוויני עם בשר בקר טחון, ברוטב פיטריות ובצל בניחוח טוסקאני וטעם מפתיע ומעודן.

מתכון מאת: אלי חגג

17/02/2018

ביף ולינגטון

מנה מיוחדת ומושקעת על בסיס נתח פילה עם שכבות של פטריות קצוצות וכבד אווז

מתכון מאת: רינה רוזנברג

14/02/2018