רוסטביף סינטה עגל בחרדל ותערובת תיבול
נסו את המתכון הזה - מתכון פופולארי וקל להכנה של רוסטביף מבשר סינטה המבושל בחרדל וזרעי תיבול ובתוספת הנחיות איך לצלות ולקבל פרוסות בשר צלוי ועסיסי ברוטב מושלם.
מתכון מאת: עליזה קוזי
12/06/2019
דרגת קושי קל
01:30
שלבי הכנה
1
מערבבים את החרדל עם שמן הזית, ומורחים את נתח הסינטה בשכבה דקה מכל צדדיו.
2 מערבבים וכותשים (או טוחנים) את הזרעים, הצ׳ילי, המלח והפלפל. מוסיפים את השום, הפטרוזיליה ושבבי הבצל ומערבבים
3 מצפים את נתח הסינטה בתערובת התבלינים ומהדקים כך שיצפו את הנתח באופן הדוק ומלא מכל צדדיו
4 מניחים את הנתח המצופה בקערה סגורה ומכניסים למקרר למספר שעות
5 מוציאים את הנתח מהמקרר כשעתיים לפני הצלייה
6 מחממים תנור מראש לטמפרטורה של 230 מעלות
7 מניחים את נתח הבשר על רשת הצלייה, מזליפים עליו שמן זית ומכניסים לתנור
8 כעבור רבע שעה מורידים את הטמפרטורה ל- 180 מעלות
9 ממשיכים בצלייה למשך 50 דקות, לקבלת הבשר במידת עשייה של medium rare (מדיום רייר)
10 במידה ורוצים את הבשר במידת עשייה של מדיום, ממשיכים בצלייה למשך 10 - 15 דקות נוספות
11 מוציאים את הבשר מהתנור ומניחים להתקרר בטמפרטורת החדר למשך כ-20 דקות
12 פורסים את הנתח ומגישים. בתיאבון!