טשולנט
תבשיל מסורתי, טעים מאוד וקל להכנה מהמטבח היהודי האשכנזי. לבישול ארוך, למשך הלילה והתוצאה - בשר רך, רוטב סמיך ומיזוג טעמים חלומי.
מתכון מאת: עליזה קוזי
04/12/2018
דרגת קושי קל
08:00
שלבי הכנה
1
מוסיפים את חתיכות הבשר, עצמות המח, חתיכות תפוחי האדמה והבצלים הקצוצים בסיר.
2 מפזרים פלפל שחור גרוס.
3 מפזרים גרעיני חיטה, אבקת מרק ופפריקה מעל.
4 יוצקים דבש מעל.
5 מוסיפים מיים עד לכיסוי מלא של המרכיבים.
6 מוסיפים את הקישקע (אפשר להוסיף בשלמותו או לחתוך לגלילים קצרים) מעל.
7 מכסים את הסיר, מדליקים להבה גדולה ומביאים לרתיחה. מקטינים ללהבה קטנה ומשאירים להתבשל למשך 8 שעות לפחות. ניתן ורצוי להשתמש בסיר חשמלי על חום נמוך.
8 להסיר מהאש ולהגיש. בתיאבון!