אסאדו עם פטריות וירקות בבישול ארוך
מנה משביעה וטעימה מאוד - וקלה להכנה. צריבת הנתח המתובל והמקומח במחבת יוצרת מעדן מקורמל, שבתוספת רוטב פיטריות וירקות בבישול ארוך מתמזגים לתערובת נהדרת של טעמים!
מתכון מאת: אמיליו דלווגה
03/12/2018
דרגת קושי קל
05:00
שלבי הכנה
הכנת הבשר
1
מפזרים על נתח האסאדו מלח ופלפל שחור, משני הצדדים, לפי הטעם - רצוי בכמות נדיבה.
2 מפזרים על נתח האסאדו קמח (חצי כפית לפחות לכל צד) ומספיגים היטב את הקמח בטפיחות יד.
3 מחממים מחבת עם 2 כפות שמן לחום בינוני - גבוה ומטגנים את הנתח עד להשחמה, מכל צד. מוציאים את הנתח מהמחבת.
הכנת רוטב הפטריות 4 מוסיפים למחבת מעט שמן במידת הצורך, ומוסיפים את הפטריות וכפית שומן כבש, מערבבים הופכים ומטגנים מעט. מוסיפים את הבצל הקצוץ וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-5 דקות עד שהפטריות מקבלות גוון שחום והבצל מזהיב. מוסיפים שום כתוש, מערבבים היטב ומטגנים כדקה נוספת.
5 מוסיפים כף קמח וממשיכים לטגן כדקה תוך כדי ערבוב.
6 מוסיפים כף רסק עגבניות וממשיכים לערבב ולטגן כדקה נוספת.
7 מוסיפים חצי כוס מרק עוף, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהרוטב מסמיך.
בישול 8 רצוי להשתמש בסיר בישול חשמלי (אפשר גם בסיר רגיל על הגז) - מספיק גדול להנחת הנתח בשלמותו. הבישול יארך מספר שעות. מוסיפים לסיר סלרי וגזר חתוכים ומניחים עליהם את האסאדו.
9 מפזרים ענפי טימין ורוזמרין סביב הנתח ויוצקים את רוטב הפטריות מעל.
10 מכסים את הסיר ומפעילים בחום גבוה למשך 4-5 שעות (בסיר רגיל: מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה קטנה ל-6-7 שעות). בודקים מדי פעם שלא חסרים נוזלים ומוסיפים במידת הצורך. בסיום הבישול, הרוטב אמור להיות שחום, הבשר רך והעצמות נפרדות בקלות. כעת ניתן להוציא את העצמות.
11 מומלץ להגיש על מצע של פירה תפוחי אדמה. בתיאבון!