אסאדו עם פטריות וירקות בבישול ארוך

מתכון מאת: אמיליו דלווגה

רשימת מצרכים

ל- 4 מנות

אסאדו
0000000000000225 רסק עגבניות
0000000000000203 שום כתוש
0000000000000162 פלפל שחור גרוס

שלבי הכנה

הכנת הבשר 1 מפזרים על נתח האסאדו מלח ופלפל שחור, משני הצדדים, לפי הטעם - רצוי בכמות נדיבה.
2 מפזרים על נתח האסאדו קמח (חצי כפית לפחות לכל צד) ומספיגים היטב את הקמח בטפיחות יד.
3 מחממים מחבת עם 2 כפות שמן לחום בינוני - גבוה ומטגנים את הנתח עד להשחמה, מכל צד. מוציאים את הנתח מהמחבת.
הכנת רוטב הפטריות 4 מוסיפים למחבת מעט שמן במידת הצורך, ומוסיפים את הפטריות וכפית שומן כבש, מערבבים הופכים ומטגנים מעט. מוסיפים את הבצל הקצוץ וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-5 דקות עד שהפטריות מקבלות גוון שחום והבצל מזהיב. מוסיפים שום כתוש, מערבבים היטב ומטגנים כדקה נוספת.
5 מוסיפים כף קמח וממשיכים לטגן כדקה תוך כדי ערבוב.
6 מוסיפים כף רסק עגבניות וממשיכים לערבב ולטגן כדקה נוספת.
7 מוסיפים חצי כוס מרק עוף, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהרוטב מסמיך.
בישול 8 רצוי להשתמש בסיר בישול חשמלי (אפשר גם בסיר רגיל על הגז) - מספיק גדול להנחת הנתח בשלמותו. הבישול יארך מספר שעות. מוסיפים לסיר סלרי וגזר חתוכים ומניחים עליהם את האסאדו.
9 מפזרים ענפי טימין ורוזמרין סביב הנתח ויוצקים את רוטב הפטריות מעל.
10 מכסים את הסיר ומפעילים בחום גבוה למשך 4-5 שעות (בסיר רגיל: מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה קטנה ל-6-7 שעות). בודקים מדי פעם שלא חסרים נוזלים ומוסיפים במידת הצורך. בסיום הבישול, הרוטב אמור להיות שחום, הבשר רך והעצמות נפרדות בקלות. כעת ניתן להוציא את העצמות.
11 מומלץ להגיש על מצע של פירה תפוחי אדמה. בתיאבון!

תגובות

עדיין לא התקבלו תגובות

מתכונים דומים

קבבים בניחוח אסיאתי

אין כמו טעמם של קבבים טריים ועסיסיים שנעשים במקום לפני האכילה

מתכון מאת: רונה טל

16/03/2018

רולדת בקר במילוי ירקות

מנה חגיגית, מרשימה, קלה להכנה מתאימה לארוח ,לחגים ולהרשמת האורחים.

מתכון מאת: מרי בן יצחק

16/03/2018

צלי בשר כתף

שילוב של צלי כתף בקר רך ונימוח עם ירקות בבישול ארוך. מנה טעימה ומשביעה

מתכון מאת: עליזה קוזי

15/03/2018

גולש עם במיה ברוטב חמוץ מתוק

תבשיל בקר עם במיה כפתורים, טעים במיוחד וללא סיבים. שילוב מוצלח ומרענן בין חמוץ למתוק.

מתכון מאת: רות צרור חולון

17/02/2018

לינגוויני עם בשר בקר טחון ופיטריות

פסטה לינגוויני עם בשר בקר טחון, ברוטב פיטריות ובצל בניחוח טוסקאני וטעם מפתיע ומעודן.

מתכון מאת: אלי חגג

17/02/2018

ביף ולינגטון

מנה מיוחדת ומושקעת על בסיס נתח פילה עם שכבות של פטריות קצוצות וכבד אווז

מתכון מאת: רינה רוזנברג

14/02/2018