גולש בנוסח אוסטרי על מצע של איטריות

מתכון מאת: אמיליו דלווגה

רשימת מצרכים ל- 6 מנות

0000000000000163 פלפל שחור
0000000000000025 צלי כתף 5/ אמריקאי
0000000000000228 שמן זית חלוצה
0000000000000225 רסק עגבניות
0000000000000164 פפריקה מתוקה
0000000000000162 פלפל שחור גרוס
0000000000000208 אורגנו
0000000000000203 שום כתוש

שלבי הכנה

הכנת המרכיבים 1 פורסים את נתח הבקר לפרוסות בעובי כ- 4 ס״מ. חותכים את הפרוסות לרצועות ברוחב של כ-4 ס״מ, ואת הרצועות לקוביות ברוחב של כ-4 ס״מ.
2 קוצצים את הבצלים גס.
3 מוסיפים לבשר מלח ופלפל שחור לפי הטעם (רצוי בנדיבות), ומערבבים.
4 מוסיפים שמן קנולה למחבת ומחממים.
5 כאשר השמן חם מאוד, מוסיפים את קוביות הבשר למחבת ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להשחמה קלה, ונזהרים שלא לשרוף את הבשר ונמנעים מבישול יתר על צד אחד של הקוביות. רצוי שלא למלא את המחבת ביותר מדי קוביות, אלא לטגן חלק מהן ולאחר מכן את השאר.
6 מוציאים את הקוביות המטוגנות מהמחבת ומניחים בסיר.
7 מחממים את המחבת ומוסיפים את הבצלים הקצוצים. יוצקים שמן זית על הבצל ומערבבים תוך כדי טיגון למשך מספר דקות, עד להזהבה. מעבירים את הבצל המטוגן לסיר עם הבשר.
8 מוסיפים למחבת קימל גרוס, פלפל שחור גרוס, פפריקה, אורגנו וטימין. מערבבים תוך כדי טיגון ונזהרים לא לשרוף את התבלינים.
9 מוסיפים כוס מרק עוף למחבת ומערבבים היטב עם התבלינים. מוסיפים לסיר עם הבשר והבצל.
10 מוסיפים לסיר רסק עגבניות, שום כתוש, חצי כפית מלח, כפית סוכר, עלה דפנה ואת יתר מרק העוף, מחממים על להבה בינונית ומערבבים הייטב. ברתיחה מקטינים את האש לביעבוע. משאירים את הסיר להתבשל בכיסוי חלקי למשך כשעה וחצי, או עד שהבשר מתרכך (אך להיזהר שלא יתחיל להתפורר).
11 מבשלים את האיטריות במיים לפי הוראות היצרן.
12 מגישים את הגולש בעם רוטב על מצע של איטריות. יאמי! בתיאבון.

תגובות

עדיין לא התקבלו תגובות

מתכונים דומים

קבבים בניחוח אסיאתי

אין כמו טעמם של קבבים טריים ועסיסיים שנעשים במקום לפני האכילה

מתכון מאת: רונה טל

16/03/2018
מעבר לדף מתכון קבבים בניחוח אסיאתי

רולדת בקר במילוי ירקות

מנה חגיגית, מרשימה, קלה להכנה מתאימה לארוח ,לחגים ולהרשמת האורחים.

מתכון מאת: מרי בן יצחק

16/03/2018
מעבר לדף מתכון רולדת בקר במילוי ירקות

צלי בשר כתף

שילוב של צלי כתף בקר רך ונימוח עם ירקות בבישול ארוך. מנה טעימה ומשביעה

מתכון מאת: עליזה קוזי

15/03/2018
מעבר לדף מתכון צלי בשר כתף

גולש עם במיה ברוטב חמוץ מתוק

תבשיל בקר עם במיה כפתורים, טעים במיוחד וללא סיבים. שילוב מוצלח ומרענן בין חמוץ למתוק.

מתכון מאת: רות צרור חולון

17/02/2018
מעבר לדף מתכון גולש עם במיה ברוטב חמוץ מתוק

לינגוויני עם בשר בקר טחון ופיטריות

פסטה לינגוויני עם בשר בקר טחון, ברוטב פיטריות ובצל בניחוח טוסקאני וטעם מפתיע ומעודן.

מתכון מאת: אלי חגג

17/02/2018
מעבר לדף מתכון לינגוויני עם בשר בקר טחון ופיטריות

ביף ולינגטון

מנה מיוחדת ומושקעת על בסיס נתח פילה עם שכבות של פטריות קצוצות וכבד אווז

מתכון מאת: רינה רוזנברג

14/02/2018
מעבר לדף מתכון ביף ולינגטון