גולש בנוסח אוסטרי על מצע של איטריות
גולש הוא תבשיל בשר וירקות פופולארי מהמטבח ההונגרי. הגולאש מקבל את טעמו הייחודי מפפריקה. כאן הבאנו גרסה אוסטרית, המוגשת ברוטב סמיך על מצע של אטריות. מנה נהדרת ומשביעה לארוחת צהריים או ערב.
מתכון מאת: אמיליו דלווגה
02/12/2018
דרגת קושי רגיל
02:00
שלבי הכנה
הכנת המרכיבים
1
פורסים את נתח הבקר לפרוסות בעובי כ- 4 ס״מ. חותכים את הפרוסות לרצועות ברוחב של כ-4 ס״מ, ואת הרצועות לקוביות ברוחב של כ-4 ס״מ.
2 קוצצים את הבצלים גס.
3 מוסיפים לבשר מלח ופלפל שחור לפי הטעם (רצוי בנדיבות), ומערבבים.
4 מוסיפים שמן קנולה למחבת ומחממים.
5 כאשר השמן חם מאוד, מוסיפים את קוביות הבשר למחבת ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להשחמה קלה, ונזהרים שלא לשרוף את הבשר ונמנעים מבישול יתר על צד אחד של הקוביות. רצוי שלא למלא את המחבת ביותר מדי קוביות, אלא לטגן חלק מהן ולאחר מכן את השאר.
6 מוציאים את הקוביות המטוגנות מהמחבת ומניחים בסיר.
7 מחממים את המחבת ומוסיפים את הבצלים הקצוצים. יוצקים שמן זית על הבצל ומערבבים תוך כדי טיגון למשך מספר דקות, עד להזהבה. מעבירים את הבצל המטוגן לסיר עם הבשר.
8 מוסיפים למחבת קימל גרוס, פלפל שחור גרוס, פפריקה, אורגנו וטימין. מערבבים תוך כדי טיגון ונזהרים לא לשרוף את התבלינים.
9 מוסיפים כוס מרק עוף למחבת ומערבבים היטב עם התבלינים. מוסיפים לסיר עם הבשר והבצל.
10 מוסיפים לסיר רסק עגבניות, שום כתוש, חצי כפית מלח, כפית סוכר, עלה דפנה ואת יתר מרק העוף, מחממים על להבה בינונית ומערבבים הייטב. ברתיחה מקטינים את האש לביעבוע. משאירים את הסיר להתבשל בכיסוי חלקי למשך כשעה וחצי, או עד שהבשר מתרכך (אך להיזהר שלא יתחיל להתפורר).
11 מבשלים את האיטריות במיים לפי הוראות היצרן.
12 מגישים את הגולש בעם רוטב על מצע של איטריות. יאמי! בתיאבון.