בשר בקר מוקפץ בנוסח מונגולי
מנה טעימה ביותר ממיטב מטעמי המטבח הסיני. נתחי בקר דקים וקריספיים מוקפצים עם בצל ירוק ברוטב מיוחד במינו.
מתכון מאת: אמיליו דלווגה
26/10/2018
דרגת קושי רגיל
00:30
שלבי הכנה
הכנת הבשר
1
מחלקים וחותכים את הבשר לנתחים ברוחב של כ-5 ס״מ בעובי כ-2 ס״מ
2 פורסים את הנתחים לפרוסות דקות בעובי של כחצי ס״מ ומניחים בקערה.
3 מוסיפים לקערה את הבירה, מלח, פלפל שחור, סודה לשתייה, מערבבים היטב ומעסים ומניחים בצד למספר דקות.
4 מוסיפים קורנפלור ומערבבים, מוסיפים את החלמונים ומערבבים. מעסים היטב במשך מספר דקות.
5 מרתיחים שתי כוסות שמן במחבת ומטגנים את פרוסות הבשר כ-2 דקות עד להזהבה קלה - היזהרו לא לטגן יותר מדי. מוציאים את הנתחים מהמחבת.
הכנת הרוטב 6 מוזגים שתי כפיות קורנפלור לקערה. מוסיפים רוטב הוי-סטיר, רוטב סויה בהירה, סויה כהה, סוכר חום ומיים, ומערבבים היטב.
הקפצה 7 מוזגים כף שמן למחבת גודלה או ווק, ומחממים. מטגנים את הג׳ינג׳ר והשום הקצוץ ומטגנים מעט תוך ערבוב.
8 מוסיפים את ראשי הבצלים הירוקים, מערבבים, מטגנים ומקפיצים למשך כ-2 דקות עד שהשום מזהיב.
9 מוסיפים את הרוטב ומערבבים. ממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך.
10 מוסיפים את נתחי הבשר, מערבבים היטב ומקפיצים עד שהנתחים מתכסים לחלוטין ברוטב.
11 מוסיפים את יתר חתיכות הבצל הירוק, מערבבים ומקפיצים מעט.
12 מומלץ להגיש בתוספת אורז לבן. בתיאבון!