בשר בקר מוקפץ בנוסח מונגולי

מתכון מאת: אמיליו דלווגה

רשימת מצרכים

ל- 4 מנות

לבשר שייטל
0000000000000163 פלפל שחור
לרוטב
0000000000000217 רוטב סויה קיקומן
להקפצה
0000000000000203 שום כתוש

שלבי הכנה

הכנת הבשר 1 מחלקים וחותכים את הבשר לנתחים ברוחב של כ-5 ס״מ בעובי כ-2 ס״מ
2 פורסים את הנתחים לפרוסות דקות בעובי של כחצי ס״מ ומניחים בקערה.
3 מוסיפים לקערה את הבירה, מלח, פלפל שחור, סודה לשתייה, מערבבים היטב ומעסים ומניחים בצד למספר דקות.
4 מוסיפים קורנפלור ומערבבים, מוסיפים את החלמונים ומערבבים. מעסים היטב במשך מספר דקות.
5 מרתיחים שתי כוסות שמן במחבת ומטגנים את פרוסות הבשר כ-2 דקות עד להזהבה קלה - היזהרו לא לטגן יותר מדי. מוציאים את הנתחים מהמחבת.
הכנת הרוטב 6 מוזגים שתי כפיות קורנפלור לקערה. מוסיפים רוטב הוי-סטיר, רוטב סויה בהירה, סויה כהה, סוכר חום ומיים, ומערבבים היטב.
הקפצה 7 מוזגים כף שמן למחבת גודלה או ווק, ומחממים. מטגנים את הג׳ינג׳ר והשום הקצוץ ומטגנים מעט תוך ערבוב.
8 מוסיפים את ראשי הבצלים הירוקים, מערבבים, מטגנים ומקפיצים למשך כ-2 דקות עד שהשום מזהיב.
9 מוסיפים את הרוטב ומערבבים. ממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך.
10 מוסיפים את נתחי הבשר, מערבבים היטב ומקפיצים עד שהנתחים מתכסים לחלוטין ברוטב.
11 מוסיפים את יתר חתיכות הבצל הירוק, מערבבים ומקפיצים מעט.
12 מומלץ להגיש בתוספת אורז לבן. בתיאבון!

תגובות

עדיין לא התקבלו תגובות

מתכונים דומים

קבבים בניחוח אסיאתי

אין כמו טעמם של קבבים טריים ועסיסיים שנעשים במקום לפני האכילה

מתכון מאת: רונה טל

16/03/2018

רולדת בקר במילוי ירקות

מנה חגיגית, מרשימה, קלה להכנה מתאימה לארוח ,לחגים ולהרשמת האורחים.

מתכון מאת: מרי בן יצחק

16/03/2018

צלי בשר כתף

שילוב של צלי כתף בקר רך ונימוח עם ירקות בבישול ארוך. מנה טעימה ומשביעה

מתכון מאת: עליזה קוזי

15/03/2018

גולש עם במיה ברוטב חמוץ מתוק

תבשיל בקר עם במיה כפתורים, טעים במיוחד וללא סיבים. שילוב מוצלח ומרענן בין חמוץ למתוק.

מתכון מאת: רות צרור חולון

17/02/2018

לינגוויני עם בשר בקר טחון ופיטריות

פסטה לינגוויני עם בשר בקר טחון, ברוטב פיטריות ובצל בניחוח טוסקאני וטעם מפתיע ומעודן.

מתכון מאת: אלי חגג

17/02/2018

ביף ולינגטון

מנה מיוחדת ומושקעת על בסיס נתח פילה עם שכבות של פטריות קצוצות וכבד אווז

מתכון מאת: רינה רוזנברג

14/02/2018