מפרום
מתכון מנצח ואהוב המתאים לארוחת חג ולשולחן השבת.
מתכון מאת: רותי צרור
25/03/2018
דרגת קושי רגיל
00:45
שלבי הכנה
הכנת המלית
1
בקערה מערבבים את הבשר הטחון, הבצל, הפטרוזיליה והתבלינים.
2 טורפים 2 ביצים ומוסיפים למלית.
הכנת תפו״א ממולאים 3 קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
4 חוצים כל אחת מהפרוסות בזהירות ומשאירים אותן מחוברות מעט.
5 ממלאים במלית כל כריך תפוח אדמה ומהדקים היטב.
6 עוטפים בקמח כל תפו״א ממולא משני צידיו.
הכנת הבלילה 7 בקערית מערבבים מחצית מכמות רסק העגבניות ומעט מים.
8 טורפים 2 הביצים ומוסיפים אל קערית הרסק.
9 טובלים את הממולא העטוף בקמח בבלילת הרסק.
טיגון ובישול 10 מטגנים במחבת עם שמן חם את הממולאים משני צדדיהם.
11 בסיר רחב מפזרים את הבצל הפרוס.
12 מניחים מעל הבצל את הממולאים.
13 בקערית מערבבים 2 כפות רסק עגבניות, 2 כוסות מים ומעט קינמון.
14 שופכים את הרוטב אל הסיר ומכסים בו את הממולאים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה או על פלטה כ-30 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים.