תפוח אדמה ממולא בקר טחון (בסטיל)
מנה מסורתית ביתית נהדרת, בסיס למנת גורמה לחג.
מתכון מאת: רותי צרור
25/03/2018
דרגת קושי רגיל
00:30
שלבי הכנה
אופן ההכנה
1
קולפים את תפוחי האדמה המצוננים שבושלו במעט מלח ומועכים למחית.
הכנת המלית 2 מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן עד להזהבה.
3 מוסיפים את הבשר הטחון, מועכים עם מזלג ומערבבים.
4 מוסיפים את הפטרוזיליה והתבלינים ומערבבים תוך טיגון קל.
5 מוסיפים 1/2 כוס מים ומבשלים עד לאידוי המים ומצננים.
הכנת הבסטיל 6 מוסיפים למחית תפוחי האדמה 1/2 כפית מלח ומערבבים. טיפ: קל יותר לעבוד עם המחית כשהיא מצוננת יותר.
7 יוצרים כדורים דמויי ביצה ובעזרת האגודל יוצרים גומה עמוקה לאורכם.
8 מכניסים מעט מהמלית (לא יותר מדי, כדי שלא יתפרק), סוגרים ומהדקים היטב.
9 מניחים בצלחת עמוקה קמח ובצלחת עמוקה אחרת את הביצים הטרופות.
10 מחממים מחבת עם כוס שמן לטיגון עמוק.
11 טובלים כל כדור בקמח ולאחר מכן בביצה.
12 מטגנים את הממולאים עד להזהבה משני צדדיהם.