כרוב ממולא
כרוב ממולא הוא מעדן אמיתי לחובבי תבשילי הכרוב והממולאים למיניהם. מתאים מאוד כתוספת אך אפשרי גם כמנה עיקרית.
מתכון מאת: רותי צרור
20/03/2018
דרגת קושי קשה
00:00
שלבי הכנה
הכנת הכרוב
1
מרתיחים בסיר עם מים את הכרוב בשלמותו. לא לבשל יתר על המידה כדי שהעלים לא ייקרעו.
2 מפרידים בזהירות את העלים ומניחים על מגש.
הכנת המלית 3 מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה.
4 בקערה מערבבים את הבשר הטחון עם האורז, הפטרוזיליה והתבלינים.
5 מוסיפים לתערובת את הבצל המטוגן.
6 משטחים עלה כרוב ובקצהו התחתון שמים מעט מתערובת הבשר והאורז.
7 מקפלים את העלה משני צדדיו ומגלגלים לגליל.
8 מסדרים בתוך סיר רחב את גלילי הכרוב הממולא זה לצד זה.
9 מוסיפים לסיר את רסק העגבניות ומכסים במים.
10 מוסיפים פפריקה מתוקה ומעט שמן.
11 מביאים לרתיחה ומבשלים למשך חצי שעה.
12 ממשיכים לבשל על הגז על להבה נמוכה למשך שעתיים.
13 אפשרות נוספת להעביר לפלטה או לתנור לחום של 100 מעלות לכמה שעות .