בשר עם תפוחי אדמה ובצק (בז׳ין)
שידרוג של תבשיל בעזרת בצקניות מטריפות שמכינים ברגע.
שילוב הבשר עם רוטב והבצקיות טעים במיוחד
מתכון מאת: רות צרור חולון
18/03/2018
דרגת קושי רגיל
01:00
שלבי הכנה
אופן ההכנה
1
בסיר בינוני מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.
2 מוסיפים לטיגון את הבשר ואח'כ את תפוחי האדמה.
3 מוסיפים את רסק העגבניות, שאר התבלינים והמים ומביאים לרתיחה.
4 מבשלים בישול איטי על פלטה כ-6 שעות או למשך הלילה, או בתנור בחום של 100 מעלות, עד לקבלת צבע חום כחמין .
לכדורי הבצק 5 בסיר אחר מניחים מערוך עץ.
6 מוסיפים מים,קמח,שמן ומלח.
7 מערבבים ומניחים לתערובת להתבשל כשעה על אש קטנה.
8 כעבור שעה מערבבים את התערובת להפיכתה לעיסה ומעבירים לקערית לצינון.
9 אם חסרים נוזלים יש להוסיף מים ולערבב.
10 לאחר צינון העיסה יוצרים כדורים בינוניים ויוצרים במרכזם גומה.
11 יוצקים מהרוטב שבסיר על כדור העיסה ומוסיפים מעל ממנת הבשר.