עוף סיני בנוסח סצ׳ואן
עוף סצ׳ואן - מנה אהובה ומוכרת ממסעדות ארצינו. סגנון הבישול של מחוז סצ׳ואן מתאפיין בחריפות מסויימת המוסיפה המון לטעם. מעדן אמיתי, קריספי ובריא!
מתכון מאת: אמיליו דלווגה
06/11/2018
דרגת קושי רגיל
00:45
שלבי הכנה
הכנת העוף
1
חותכים את חזה העוף למלבנים דקים ומניחים בקערהמוסיפים לקערה מלח, פלפל לבן, שמן שומשום וחלמון ביצה, מערבבים ולשים היטב.
2 מוסיפים בהדרגה 3 כפיות קורנפלור תוך כדי ערבוב עד לציפוי מלא של נתחי העוף. מוסיפים כף שמן ומערבבים.
3 מלהיטים ווק או מחבת גדול ומוסיפים 2 כפות שמן. כשהשמן חם מאוד (אך לא יותר מדי כדי שלא יישרף!) מפרידים את נתחי העוף זה מזה ומניחים בווק / מחבת. מטגנים תוך כדי ערבוב, הפיכה והקפצה עד שהעוף עשוי (צבע לבן מכל הצדדדים). מוציאים את העוף לקערה.
הכנת הירקות 4 פורסים את הפלפלים, הגזר והבצל לרצועות ןמניחים בקערה נפרדת.
5 חותכים את גבעולי הסלרי לחתיכות באורך של כ-4-5 ס״מ. מוסיפים לקערה.
6 מנקים היטב את הפטריות ופורסים לפרוסות. מוסיפים לקערה.
בישול 7 מוסיפים כף שמן לווק / מחבת ומלהיטים עד שהשמן חם.
8 מוסיפים את הג׳ינג׳ר הקצוץ והשום הכתוש ומטגנים מעט תוך כדי ערבוב - להיזהר שלא יתחיל להישרף.
9 מוסיפים את הירקות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב או הקפצה למשך 2-3 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
10 מוסיפים את הבירה וממשיכים לערבב. מוסיפים כף סויה וממשיכים לערבב.
11 מוסיפים ספל מרק עוף / מיים, ממשיכים לערבב.
12 מכסים את המחבת / ווק וממשיכים לבשל על אש בינונית למשך 2 דקות.
13 מסירים את המכסה, מגבירים את האש ומוסיפים כף הוי סטיר, כפית סוכר, חצי כפית פלפל לבן, חצי כפית שמן שומשום, כפית חומץ אורז (ויניגר). מערבבים היטב.
14 מוזגים לקערית חצי כוס מיים ו-3 כפות קורנפלור ומערבבים היטב, יוצקים לווק / מחבת ומערבבים עד שהרוטב מסמיך.
15 מוסיפים את נתחי העוף המטוגנים לווק ומערבבים עד לקבלת כיסוי מלא של הנתחים ברוטב.
16 מוסיפים כף סויה כהה, רוטב פלפל ומערבבים היטב. מורידים מהאש ומגישים. רצוי להגיש בתוספת אורז לבן. בתיאבון!!