פסטרמה - חזה הודו
נקניק פסטרמה, מאכל אהוב על רבים מאיתנו, ומה יותר כיף מאשר להכין אותו לבד במגוון סיגנונות וטעמים, ולאכול מוצר טרי ללא חומרים משמרים כל שהם.
מתכון מאת: רומא אלברט
18/12/2017
קל מאוד
00:10
שלבי הכנה
1
להשרות למשך הלילה את חזה ההודו במים ולהוסיף כף רוטב סויה על כל כוס מים.
אפשרויות תיבול 2 אפשרות 1: לערבב בקערה 2 כפות דבש, 2 כפיות שום כתוש, רבע כוס שמן זית , 1-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק/חריף ולמרוח על הנתח
3 אפשרות 2: לערבב 1 כף חרדל דיג'ון או חלק, 2 כפיות שום כתוש וכף פפריקה ולמרוח על הנתח
4 אפשרות 3: לערבב 2 כפות מיונז, כפית פפריקה חריפה, כפית פפריקה מתוקה בשמן ולמרוח על הנתח
אופן הכנה 5 להוציא את הנתח מהמים ולסנן נוזלים
6 למרוח את התיבול שבחרתם על הנתח. במידה ואינכם רוצים תיבול, למשוח במעט שמן
7 לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולנקוב בו מספר חורים בעזרת מזלג
8 להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל- 20 דקות
9 לבדוק מדי פעם האם הבשר רך באמצעות קיסם, להנמיך את החום ל- 150 לעוד כ-10 דקות