טורטיה עם חזה עוף ופלפלים
ארוחה טעימה ומשביעה שמקורה במטבח המקסיקני, עם כמה שינויים מקומיים מרעננים!
מתכון מאת: אלי חגג
30/08/2018
דרגת קושי רגיל
00:45
שלבי הכנה
הכנת המלית
1
רצוי להשתמש בווק, אך ניתן גם להשתמש במחבת רגילה.
2 מלהיטים את הווק או המחבת עם כף שמן, מוסיפים את נתחי חזה העוף, מערבבים ומקפיצים עד שהעוף כמעט מוכן.
3 מוסיפים את הפלפלים ומקפיצים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות נוספות.
4 מוסיפים את העגבניות, השעועית, השום והבצל ומקפיצים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות נוספות.
5 מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
6 מוסיפים צ׳ילי מתוק וצ׳ילי חריף ומערבבים תוך בישול למשך כדקה נוספת, ומסירים מהאש.
הכנת הטורטיות 7 מוציאים עלה טורטיה מהאריזה וחורכים אותו קלות על להבה בינונית.
8 פורסים את הטורטיה ומורחים מעט אבוקדו.
9 נוטלים מהמלית כף גדושה ומניחים על חצי הטורטיה, ומשאירים שוליים ללא מילוי.
10 מתחילים לגלגל את הטורטיה מהצד עם המילוי כאשר תוך כדי גלגול סוגרים את הקצוות מהצדדים.
11 משלימים את גלגול הטורטיה.
12 מומלץ להכניס לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כרבע שעה לקבלת מרקם קריספי.
13 חוצים את הטורטיות המוכנות באלכסון ומגישים. בתיאבון!