שוקי הודו ברוטב
שוקי הודו ידועים בטעמם הרך והמיוחד, נתח לא שומני, מכיל ערכים בריאים כגון חומצה פולית
וחלבונים.
מתכון מאת: מרי בן יצחק
16/03/2018
דרגת קושי קל
00:30
שלבי הכנה
אופן ההכנה
1
לטגן את הבצל הקצוץ עד להשחמה.
2 להוסיף את שוקי ההודו ולהמשיך לטגן עד להשחמה.
3 לכסות במים עד לגובה כיסוי השוקים ולהביא לרתיחה. לכסות את הסיר ולהנמיך את הלהבה.
4 להוסיף עלי דפנה,מלח ופלפל ולהמשיך לבשל עד לריכוך למשך שעה.
5 כשהשוקיים רכים ומצוננים, לפרקם מהעצם.
6 לסנן את הרוטב המצונן לכלי ולזרוק את עלי הדפנה.
7 מכניסים את שוקי ההודו המפורק לסיר אחר.
8 מוסיפים לרוטב המסונן כף קורנפלור להסמכה, מערבבים היטב ושופכים מעל לשוקיים שבסיר.
9 מחממים ומביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה כרבע שעה.