עוף ממולא אורז ופירות יבשים
עוף ממולא אורז ופירות יבשים בבישול ארוך - מעדן אמיתי עשיר בטעמים נפלאים.
מתכון מאת: עליזה קוזי
07/03/2018
דרגת קושי קל
03:00
שלבי הכנה
1
מטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את כל הפירות היבשים ומערבבים היטב. מוסיפים חצי מכמות הריבה ואת כל הדבש, מערבבים טוב ומנמיכים את האש.
2 מתבלים במלח, פלפל וקינמון, מורדים מהאש ומוסיפים את הצנוברים.
3 במקביל מכינים את האורז: מרתיחים מים, מוסיפים את האורז ומבשלים חצי בישול. מסננים, מערבבים עם הפירות היבשים, טועמים ומתקנים תיבול.
4 ממלאים את העוף בתערובת (כמה שנכנס), וצולבים בעזרת שיפודי עץ.
5 לוקחים תבנית אלומיניום או זכוכית עמידה בחום, ומסדרים את שארית האורז בתחתית. מניחים מעל את העוף, עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170-160 מעלות לשעתיים וחצי.
6 מערבבים את שארית הריבה עם מעט מים ומוסיפים מעט קינמון. מסירים את נייר הכסף ומורחים את העוף בתערובת הריבה. מחזירים לתנור לעוד כחצי שעה, הפעם ללא כיסוי - בתיאבון!