שעועית ירוקה בסויה וסומסום

מתכון מאת: אמיליו דלווגה

רשימת מצרכים

ל- 6 מנות

0000000000000228 שמן זית חלוצה
0000000000000217 רוטב סויה קיקומן
0000000000000203 שום כתוש
0000000000000163 פלפל שחור

שלבי הכנה

1 מרתיחים מיים בסיר ומכניסים את תוכן שקית השעועית למשך 10 דקות על אש קטנה.
2 מסננים את השעועית ומעבירים לכלי עם מיים קרים.
3 קולים מעט את השוםשום במחבת.
4 מוזגים לקערית את הסויה, סויה כהה ושמן שוםשום, מוסיפים מלח, פלפל שחור וסוכר ומערבבים.
5 מחממים שמן זיית בווק, מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים למשך דקה.
6 מגבירים את האש, מוסיפים לווק את השעועית ומקפיצים למשך 5 דקות.
7 מוזגים את הרוטב לווק, מערבבים היטב ומקפיצים כ 3 דקות נוספות.
8 מפזרים את השומשום על השעועית, מערבבים מעט ומגישים. בתיאבון!

תגובות

עדיין לא התקבלו תגובות

מתכונים דומים

טורטיה עם חזה עוף ופלפלים

ארוחה טעימה ומשביעה שמקורה במטבח המקסיקני, עם כמה שינויים מקומיים מרעננים!

מתכון מאת: אלי חגג

30/08/2018

תפוח אדמה ממולא בקר טחון (בסטיל)

מנה מסורתית ביתית נהדרת, בסיס למנת גורמה לחג.

מתכון מאת: רותי צרור

25/03/2018

דג מרוקאי

אין כמו דג מרוקאי עסיסי ומתובל כמנה ראשונה בסעודת ליל שבת.

מתכון מאת: שושי חסון

20/03/2018

קציצות בשר מטוגנות

קציצות של בית, טעימות במיוחד מיד אחרי הטיגון. כמובן שאפשר לגוון עם תוספת הירק בקישוא, כרובית ועוד.

מתכון מאת: שרי טל

20/03/2018

כנפיים במרינדה

מנת פתיחה טעימה מאוד, קלה ומהירה להכנה, היכולה לשמש גם כמנה עיקרית.

מתכון מאת: אהרון טל

20/03/2018

שורבה

הגירסה הטריפולטנית לצ׳ורבה הרומנית. מרק עוף ועגבניות קל להכנה

מתכון מאת: רותי צרור

22/02/2018