שעועית ירוקה בסויה וסומסום
מתכון פופולארי מהמטבח האסייאתי. מנה קלה מאוד להכנה, טעימה מאוד ונהדרת כמנת פתיחה או כתוספת.
מתכון מאת: אמיליו דלווגה
23/09/2018
דרגת קושי קל
00:20
שלבי הכנה
1
מרתיחים מיים בסיר ומכניסים את תוכן שקית השעועית למשך 10 דקות על אש קטנה.
2 מסננים את השעועית ומעבירים לכלי עם מיים קרים.
3 קולים מעט את השוםשום במחבת.
4 מוזגים לקערית את הסויה, סויה כהה ושמן שוםשום, מוסיפים מלח, פלפל שחור וסוכר ומערבבים.
5 מחממים שמן זיית בווק, מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים למשך דקה.
6 מגבירים את האש, מוסיפים לווק את השעועית ומקפיצים למשך 5 דקות.
7 מוזגים את הרוטב לווק, מערבבים היטב ומקפיצים כ 3 דקות נוספות.
8 מפזרים את השומשום על השעועית, מערבבים מעט ומגישים. בתיאבון!