כבש על עלי גפן
מעדן אמיתי ועסיסי, מתכון מיוחד בשילוב מעודן של טעמי בשר כבש וחמצמצות בהשראת המטבח הדרוזי
מתכון מאת: שרי טל
25/03/2018
דרגת קושי רגיל
00:30
שלבי הכנה
אופן ההכנה
1
מטגנים את הבצלים הקצוצים במחבת עד להשחמה, מוסיפים את הבשר, מפוררים ומערבבים תוך כדי טיגון עד שהבשר מתחיל להשחים.
2 מוסיפים את התבלינים והצנוברים ומערבבים.
3 מרפדים תבנית אפייה בינונית משומנת במחצית מעלי הגפן.
4 מניחים מעל העלים את תערובת הבשר ומכסים בעלים הנותרים.
5 מטפטפים מעל את מיץ הלימון.
6 ממלאים במים חמים תבנית אפיה גדולה ומניחים מעליה את תבנית התבשיל.
7 אופים בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
8 מצננים ומגישים. בתיאבון!