צלעות טלה בתנור עם עגבניות שרי
מעדן אמיתי לאניני הטעם. צלעות טלה צלויות ביין לבן, מוגש בתוספת עגבניות שרי מוקפצות בתערובת קריספית.
מתכון מאת: אמיליו דלווגה
25/03/2018
דרגת קושי רגיל
00:30
שלבי הכנה
1
מבקשים מהקצב להסיר את הצלע התחתונה כך שאפשר יהיה להפריד את הצלעות.
2 מסירים את רוב השומן מיחידת הצלעות ומשאירים מעט שומן סביב.
3 מתבלים את הצלעות במלח ופלפל ומניחים בתבנית חסינת אש.
4 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
5 מוסיפים לתבנית את היין ושמן הזית ואופים 25 דקות בתנור.
6 לאחר האפייה פורסים למנות (כ-3 צלעות לכל מנה).
7 טוחנים במעבד מזון את הכוסברה עם השום, הצנוברים, שמן זית, מיץ לימון מלח ופלפל למחית.
8 מערבבים את המחית עם עגבניות השרי.
9 מחממים מחבת עם שמן ומוסיפים את העגבניות המתובלות.
10 מקפיצים את העגבניות 2 דקות במחבת ומגישים אותן לצד הצלעות.