מרק בקר וירקות
מרק עשיר ומשביע, מכיל בשר בקר ועצמות מח, בריא, ערב לחך ואידיאלי לימי החורף הקרים.
מתכון מאת: עליזה קוזי
11/12/2018
דרגת קושי קל
03:00
שלבי הכנה
הכנת הבשר
1
מכניסים את עצמות המח לתנור שחומם מראש למשך 40 דקות, עד להשחמה.
2 מניחים את קוביות הבשר ועצמות המח בסיר. מוסיפים 2 ליטר מיים קרים ומחממים על להבה גדולה עד לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית וממשיכים לבשל למשך 10 דקות נוספות.
3 מוסיפים לסיר את הגזרים, הבצלים, השום, הסלרי, האפונה וצרור הפטרוזיליה (בשלמותו, קשור), מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מדי פעם.
4 מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מנמיכים את האש וממשיכים בבישול למשך שעתיים. את הקצף האפרפר המצטבר למעלה יש להוציא באמצעות מסננת.
5 מוציאים את צרור הפטרוזיליה. מוסיפים את צרור השמיר (קשור, בשלמותו), מנמיכים ללהבה קטנה מאוד וממשיכים בבישול למשך 45 דקות נוספות.
6 מוציאים את צרור השמיר. מוזגים לקערות ומגישים. בתיאבון!