דג טונה ברוטב
דג הטונה ידוע בבריאותו ועשיר באומגה-3 ואומגה-6. מתכון טעים ומשביע בניחוח המטבח ההודי.
מתכון מאת: רונית דהמן
16/03/2018
דרגת קושי קל
00:30
שלבי הכנה
אופן ההכנה
1
משרים את פרוסות הטונה בלימון כחצי שעה
הכנת הרוטב 2 מרסקים בבלנדר את העגבניות.
3 מחממים סיר שטוח ורחב. מוסיפים שמן, 6 שיני שום פרוסות, מלח, כורכום, פפריקה למשך דקה.
4 מוסיפים את הפלפלים השלמים, העגבניות המרוסקות וחצי מכמות הירק הקצוץ.
5 מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
הכנת הדג 6 סוחטים את הטונה מהלימון ועוטפים כל פרוסה בקמח. מטגנים קלות במחבת פסים למשך דקה לכל צד.
7 מעבירים את פרוסות הדג לסיר עם הרוטב.
8 מוסיפים אל הרוטב חצי כוס מים לכיסוי הדגים.
9 להוסיף מעל הרוטב את המחצית הנותרת של הירק הקצוץ ו3 שיני השום הנותרות.
10 ניתן להוסיף פרוסת לימון כבוש.
11 מביאים לרתיחה,מכסים את הסיר ומנמיכים את האש לעוד חצי שעה.