מרק כבש צרפתי - נווארין

מתכון מאת: אמיליו דלווגה

רשימת מצרכים ל- 4 מנות

למרק כתף טלה טרי מפורק מעצם
למקורמלים
לרוטב
0000000000000225 רסק עגבניות
0000000000000162 פלפל שחור גרוס

שלבי הכנה

קירמול בצלי השאלוט והגזרים 1 מקלפים את הקליפה החיצונית מבצלי השאלוט. מניחים את הבצלים בסיר יחד עם 3 גזרים מקולפים ופרוסים עבה (כרוחב הבצלים). מוסיפים מיים עד לכיסוי הירקות. מוסיפים 20 גרם שומן כבש וכפית סוכר. מדליקים את האש ללהבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש וממשיכים בבישול עד שכל המיים מתאדים והירקות משחימים מעט.
הכנת הבשר והרוטב 2 מחממים סיר על להבה בינונית - גבוהה, מוסיפים 3 כפות שמן.
3 כשהשמן חם, מניחים את נתחי הכבש בסיר. לא למלא יותר מדי כדי שלא יידבקו זה לזה - לטגן בשתי אצוות אם צריך. מטגנים מספר דקות והופכים את הנתחים עד להשחמה משני הצדדים, ומוציאים את הנתחים מהסיר. השמן בסיר ישמש לשלב הבא.
4 מוסיפים את הגזרים הקצוצים ואת הבצל הקצוץ לסיר. מוסיפים שומן כבש ומטגנים תוך כדי ערבוב למשך כ-3 דקות - לא יותר.
5 מוסיפים את נתחי הכבש המטוגנים לסיר ומערבבים. מפזרים את הקמח על הנתחים.
בישול 6 מכבים את האש ומעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות למשך 5 דקות.
7 מוציאים את הסיר מהתנור. לא מכבים את התנור אלא מקטינים את החום ל- 200 מעלות. יוצקים את רסק העגבניות לסיר ומערבבים הייטב עם כל המרכיבים.
8 מוסיפים מיים לסיר - במידה מספקת לכסות את הנתחים, לא יותר. מדליקים את האש על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה.
9 מוסיפים את שיני השום תוך ערבוב קל, ולאחריהם את צרור הפטרוזיליה בשלמותו. רצוי לקשור את הצרור בגבעול או שניים כדי שלא יתפזר. מוסיפים מלח ופלפל גרוס ומערבבים מעט.
10 מכבים את האש, מכסים את הסיר ומעבירים לתנור ב- 200 מעלות למשך 35 דקות, ומוציאים מהתנור.
11 מכניסים לסיר נפרד את תפוחי האדמה ומוסיפים מיים לכיסוי מלא. מחממים על אש גבוהה עד לרתיחה, מכבים את האש ומוציאים את המיים.
12 מעבירים את נתחי הכבש בלבד (לא את הירקות או הרוטב) לסיר עם תפוחי האדמה. מסננים את הרוטב עם מסננת ומוסיפים לסיר. מדליקים את האש לחום בינוני - נמוך, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 20 דקות, כך שלבסוף נקבל רוטב סמיך, עשיר וכהה מעט.
13 מוסיפים את הבצלים והגזרים המקורמלים ומפזרים מעט פטרוזיליה מעל. המרק מוכן! בתיאבון.

תגובות

עדיין לא התקבלו תגובות